Jednu z cenově nejnižších meníčkových nabídek jídel za 100 korun, včetně polévky, uvádí na svém webu po celý týden Stravovací servis v lokalitě Za Olšávkou na okraji Uherského Hradiště.

V Uherském Brodě lze poobědvat meníčko včetně polévky za 100 korun v Restauraci Borka v tamní ulici Okružní.

Pokud si člověk chce pochutnat výhradně na polévce mimo meníčkovou nabídku, ceny i její množství v denní nabídce se výrazně liší.

Například v navštěvované jídelně Hotelu Mlýnská v centru Uherského Hradiště přijde 0,33 litru polévky na 30 korun. V Le Nautic Restaurantu stojí v nabídce 0,25 litru polévky za 35 korun. Frekventovaná resaurace Motelu Pepčín nabízí neupřesněné množství polévky mimo meníčko 55 korun.

Na smaženém kuřecím nebo vepřovém řízku s bramborovým salátem si v našem regionu mimo meníčko pochutnáte zpravidla za 139 – 150 korun.

Za 139 korun jej nabízejí v uherskobrodském Občerstvení Bouda, za 140 korun v uherskohradišťské Restauraci NET, v Kantýně U Koníčků za 149 korun a v Hotelu Mlýnská za 150 korun.

„Ceny jídel jsme oproti loňsku zvyšovali kvůli inflaci i nárůstu cen energií zhruba o 15 procent. Tři deci polévky samostatně prodáváme za 30 korun. Ceny polévek držíme na stejné výši jako vloni a nezvyšovali jsme je. Například párek v rohlíku jsme zdražili jen minimálně ze 30 na 33 korun. Minutkový smažený řízek, vepřový i kuřecí o váze 150 gramů prodáváme za 125 korun. Přílohy k tomu (hranolky, vařené brambory) přijdou na 39 korun,“ prozradila Deníku vedoucí gastronomického provozu Aquaparku Uherské Hradiště Iva Klofáčová.