Jedním z nich byly Popovice. Krojovaná chasa si tam dala ve 13 hodin sraz u kostela a v čele s podstárky vyrazila pro mladší i starší stárkovský pár. Za doprovodu Staroměstské kapely nejprve doputovali k Jakubovi Malinovi – mladšímu stárkovi, který si následně vyžádal svoji stárku Silvii Dědkovou.

„Zastavíme se u tejto chalúpky maléj. Tady moja tanečnica přebývá. Jak brácha se ségrú sme spolu vyrůstali, nekdy sme sa pohádali, nekdy sme si vyliskalim ale jen co sme trochu rozumu pobrali, že půjdeme za stárky sme si předsevzali," veršoval před domem své tanečnice Jakub Malina.

Procesí si pak zašlo i pro Radku Novákovou a Tomáše Viktoru, kteří letošním popovickým hodům kralovali.

Dva páry stárků měly i na opačném konci regionu, v Polešovicích. Chasa si za své vládce zvolila Renátu Nožičkovou s Radkem Korvasem a Pavlínu Jordánovou s Radimem Pernicou. Aby se hody mohly vůbec konat, museli stárci požádat starostu obce Michala Zapletala o jejich povolení.

„Přečtu vám hodové artikule, abyste věděli, jak se máte o hodech chovat. O hodové muzice na pořádek dbejte, hodovníky do zpěvu a tance pobízejte," začal krátce před pátou hodinou nabádat chasu starosta Polešovic. Akci samozřejmě povolil, a tak se večer mohla konat zábava s cimbálovou muzikou Ohnica a dechovou hudbou Straňanka.

V pět kilometrů vzdálených Tučapech se o víkendu také hodovalo. Akce měla vše, co k ní patří. Krojovanou chasu, muziku i stárky – Kateřinu Rozsypalovou s Filipem Rozsypalem jako mladší a Elišku Hýbnerovou s Tomášem Floreou jako starší.

Poté co si průvod své vládce vyzvedl a dostal povolení od starosty, prošel vesnicí a zastavil se u vybraných domů. Jeho majitelé stárky vždy pohostili a popřípadě přispěli něco do kasičky.