Ovšem jen ti, kteří přišli bezprostředně po zahájení soutěže. Návštěvnost totiž zcela předčila očekávání pořadatelů a za hodinu nebylo co ochutnávat.

„Měli jsme k dispozici zhruba osmdesát porcí a zhruba po hodině jsme neměli už žádnou. A to jsme tuším měli guláš ze všech nejdéle," uvedla Lenka Durďáková z Regionu Slovácko, který soutěžil se svým vlastním zvěřinovým pokrmem.

„Velice rychle jsme měli prázdný kotlík. Stovka porcí nám zmizela po půl hodině," pokrčila rameny Majka Ingrová z týmu Veselé kuchařky z Polešovic.

A překvapeni z množství návštěvníků byli i sami organizátoři akce.

„Ve 12 hodin odstartovaly ochutnávky, byla k dispozici celkem asi tisícovka porcí, bohužel za hodinu jsme už neměli co nabízet. Čekali jsme tak 400 lidí, ale účast byla daleko vyšší, což nás samotné překvapilo," netajil se s údivem pořadatelů Ivo Mitáček.

Gulášový festival se ve Slováckém dvoře konal poprvé. Pořadatelé chtěli podle svých slov touto formou veřejnosti představit nejrůznější guláše z regionu Slovácka.

K dispozici jich bylo celkem 9 druhů, od rána je vařil stejný počet týmů.

Návštěvníci mohli ochutnat guláše z Horňácka, Dolňácka, Uherského Hradiště či z Modré.

„Velice se mi tady líbí. Osobně mi nejvíc chutnal guláš od firmy Kovovýroba Hoffmann," uvedla Olga Struhelková z Ostrožské Nové Vsi.

A nejspíš nebyla sama, koho tento guláš zaujal nejvíc. Zástupci této firmy totiž obdrželi za svůj pokrm nejvíc hlasů od ochutnávajících návštěvníků a stali se tak celkovým vítězem gulášového klání.

Atmosféru ve Slováckém dvoře zpříjemňovala také cimbálová muzika a vystoupení lidového vypravěče Franty Uhera.

„Posbírali jsme hodně zkušeností, hlásí se nám množství dalších týmů, zájem o akci je, takže příští rok nejspíš znovu a tentokrát s daleko větším množstvím guláše," uzavřel s úsměvem Ivo Mitáček