„Účastníci byli rozděleni do kategorií. Desetileté a mladší děti běžely jako první půlkilometrovou trať. Dvanácti– a třináctileté závodníky čekal kilometrový běh a všichni ostatní do patnácti let utíkali dvouapůlkilometrovou trasu. Nejdelší trať měřila šest kilometrů, té se účastnili dorostenci, junioři a muži – veteráni,“ prozradil o již tradiční akci, která si rok od roku získává na oblibě, jeden z hlavních organizátorů Vít Pjajčík.

Zatímco mezi nejmladšími závodníky ukápla i slzička, starší se už s během tvrdě poprali. To, že věk opravdu není rozhodující, dokazuje Marek Zalubil z Mařatic, který se stal nejmladším závodníkem. „Mareček bude mít za týden dva roky. Běžet chtěl, a bylo to fajn, i když nakonec jsem utíkala spíše já,“ směje se maminka nejmladšího sportovce, který nakonec svůj sportovní talent předváděl na motorce.

Akce se evidentně líbila i divákům. „Projížděli jsme tudy s dětmi a manželem na kole a chvíli se dívali a fandili. Je to moc dobrá a zábavná akce, asi se za rok přihlásíme také,“ poznamenala Jarmila Snopková z Kunovic.

Více ve středečním týdeníku Slovácké noviny