„Snad tento krok napomůže i k určitému prodloužení života, protože diagnostika nyní bude rychlejší a ledacos se možná odhalí dříve," uvedl v rámci svého proslovu hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák. Zbrusu nové prostředí navíc obohatily také nově pořízené technologie.

„Získali jsme nové termostaty na kultivaci bakterií, nový analyzátor, nebo například novou centrifugu, což je zařízení na separaci vzorků. To, že laboratoře obou oddělení nyní sídlí na stejném místě a navíc v sousedství centrálního objektu, je výhodou také pro svozovou službu, která jim denně dodává biologický materiál z celého regionu," sdělila zástupkyně primáře oddělení klinické mikrobiologie Dana Jurčová. Do jaké míry je v tomto případě nová budova velkým krokem pro odborníky i pacienty, naznačil předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

„Sami jsme až nedávno zjistili, že jsme se stěhovali z budovy, která pochází z roku 1917, do objektu, který je z roku 2016," zmínil jednu ze zajímavostí Petr Sládek. Rekonstrukce starých prostor a nová přístavba přišly Uherskohradišťskou nemocnici na 24 milionů korun.

Související

Stavba nové interny

Stavba a užití Centrálního pavilonu