„Hlavním nedostatkem původních prostor byla kluzká dlažba, kdy v zimním období a při dešti hrozilo nebezpečí úrazu návštěvníků a pacientů polikliniky. Stejně tak ale bylo nutné nahradit nevhodný bezbariérový přístup a taky doplnit chybějící zábradlí," vysvětlil v souvislosti s otevřením vchodu jednatel nemocnice Ferdinand Kubáník. Deštivé pondělní počasí zároveň pro nový vstup znamenalo zatěžkávací zkoušku. „Tento vchod je ideální otvírat právě v tomto počasí. Nejdůležitější je pro všechny samozřejmě bezpečí pacientů a tento vstup dle mého názoru opravdu odpovídá moderní nemocnici," vyjádřil se v té souvislosti radní Zlínského kraje Lubomír Nečas.

Nová vstupní brána do nemocnice vznikala celkem půl roku, samotné stavební práce začaly v říjnu 2015 a trvaly dva měsíce. Celkové náklady se vyšplhaly na 1,5 milionu korun.