Jinak tomu nebylo ani v Nedakonicích, kde se v sobotu, devadesát minut po poledni, začaly hody odvíjet ve velkém stylu u místního kostela. Pestrost všudypřítomných krojů byla nádherná, ba přímo okouzlující. Dávala možnost chase, která si letos vyšlápla pouze pro jeden stárkovský pár, a pro Nedakonické i přespolní, aby si pak mezi 16. a 17. hodinou příjemně užívali v areálu Sádky nejen krásného tereziánského babího léta, ale také se tam nechali unášet vystoupením dětí z mateřinky a základní školy, zpěvem ženského pěveckého sboru Nedakoňské srnky a mužského sboru, ale také zpěvem a tanci hodové chasy. Dechová hudba Nedakoňanka byla při průvodu obcí i v areálu Sádky stěžejním pilířem hodových slavností.

Hody v Babicích měly srdečnou a veselou atmosféru.
Sobotní rituál císařských hodů si v Babicích v neděli zopakovali

„Hody patří k podzimním svátkům naší vesnice. Škoda jen, že letos se nepodařilo chase sehnat dva stárkovské páry. Museli jsme ve vyvolávání hodových stárků trochu inovovat,“ neodpustil si poznámku Jaromír Klečka. Pokud se seženou v obci dva stárkovské páry, vyvolává si chasa stárkyni z domu svého stárka. Letos si chasa došla nejdříve pro stárka Patrika Bouřu (22), studenta Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a teprve pak pro studentku stejné školy k Sedláčkům, pro dceru Simonu (21).

Srdečnou a veselou atmosféru měl 57. ročník císařských hodů s právem v Tupesích.
Po roční pauze se do Tupes císařské hody vrátily

„Já jsem byl mladším stárkem před třemi roky, Simona stárkuje letos poprvé ve svém životě. Já už měl stárkování na letošní rok zamluvené před dvěma roky, ale Simonku za stárkyni jsem sehnal až letos v létě. Škoda, že mladší stárci spoluvládnutí chase odřekli,“ poznamenal vládce hodové chasy. Jeho maminka, Gabriela Bouřová, se nechala slyšet, že před čtvrt stoletím, tedy ještě za svobodna, stárkovala, dnes už se svým manželem Petrem.

„Moc bychom chtěli za sebe i za chasu poděkovat Andree a Liboru Marečkovým za to, že s námi dva měsíce trpělivě nacvičovali hodové taneční pásmo. Představili jsme se jím dnes odpoledne v Sádkách a večer na hodové zábavě,“ vysekli unisono nedakoničtí vládci hodů poklonu manželům Marečkovým.

Vítězní stárci soutěže O nejpohlednější stárkovský pár 2017 je z Popovic a přebírají víno od Libora Zlomka v Galerii slováckých vín v Uherském Hradišti.
Začínáme soutěžit o nejpohlednější stárkovský pár z letošních hodů