„Po čtyřech letech vás mohu opět přivítat. Těší mě, že jste za velikonoční kulturou vyrazili právě sem, do Babic,“ řekla Martina Janečková, moderátorka tematického programu a vypočítala, kdo se v něm představí.

Král se svou družinou ve Vlčnově vypláceli děvčata osmimetrovým kančuchem. 10. dubna 2023
VIDEO: Král se svou družinou ve Vlčnově vypláceli děvčata osmimetrovým kančuchem

„Budou to nejmenší děti z Kalinečky, ty o chlup větší z Kalinky, které si připravily jarní zvykosloví a vstup o koních a zahrádce. Chybět nebude ani čistě ženské zastoupení z pěveckého sboru Kalinka za doprovodu cimbálové muziky Tramín z Buchlovic,“ zvěstovala s úsměvem Martina Janečková.

Neděle velikonoční patřila v Boršicích bezmála tisícovce vín
Tisícovka vín v Boršicích a stovky návštěvníků. Takto se koštovalo

S nadšením dala k dobru, že premiérou nedělního svátečního podvečera bude vystoupení Kaliny ve spolupráci s cimbálovou muzikou Olšavěnka z Uherského Brodu, jejímž primášem je Jiří Kučera a uměleckým vedoucím Roman Myšinský.

Čtyřiasedmdesátá výstava vín v Polešovicích
Čtyřiasedmdesátá výstava vín v Polešovicích byla společenským fenoménem

Když program mířil do finále, ozvala se Martina Janečková s pozvánkou: "Akce nekončí. S Olšavěnkou vás srdečně zvu na besedu u cimbálu, která bude následovat po programu. Takže protáhněte nožky, běžte se posilnit do bufetu a potkáme se na parketu.“ A popřála účastníkům hezké Velikonoce.