„Je to tady hezké, ve srovnání s tím stavem, který tu byl před tím, se mi to líbí," sdělil svůj názor Jaroslav Smetka, bydlící poblíž návsi.

Práce trvající od května, dodaly centru Jarošova opravené chodníky, nové příjezdové cesty k domům, nové zelené plochy i moderní mobiliář.

„Je tu spousta travnatých ploch, které učiní toto místo hezkým především na jaro, kdy se bude vše zelenat," uvedl starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský během své obhlídky nového srdce Jarošova.

„Odstranili jsme především stávající zpevněné plochy, vystavili nové příjezdové komunikace, vybudovali chodníky, parkovací místa, přechod pro pěší, provedli jsme sadové úpravy, vybudovali ohrady pro kontejnery na komunální odpad a umístili nový mobiliář," vyjmenoval nejzásadnější zásahy v centru Jarošova místostarosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Celkové náklady na úpravu jarošovské návsi dosáhly částky 3,7 milionu korun a byly plně hrazeny z rozpočtu města.

V případě prací Na Návsi v Jarošově se jednalo již o druhou etapu. Ta první se uskutečnila v roce 2000 a zahrnovala opravu komunikací a chodníku, drobné sadové úpravy a dětské hřiště v severní polovině návsi.

Rovněž tehdy vyrostlo nové propojení pro pěší směrem k sídlišti Louky. Po dokončení přeměny bývalé školy na Dům s pečovatelskou službou byl také opraven povrch silnice z kamenných kostek.