Uspěl návrh na změnu územního plánu v místní části Sady na ulici Solná cesta. Tato žádost byla doplněna podpisy 34 občanů, vlastníků pozemků v této lokalitě. Ti ve svém návrhu požadovali rozšíření ploch nad svými stávajícími rodinnými domy na úkor prostranství sídelní zeleně.

„Tyto plochy doposud nelze využít pro běžné stavby, které jsou dnes součástí moderního bydlení, jako jsou třeba pergoly či bazény. Proto bylo vyhověno žádosti o změnu v územním plánu, aby tam byl vznik takových staveb umožněn. Jedná se bezprostředně o prostor za rodinnými domy, zbytek území, který tvoří svahy a vinohrady, zůstanou v současné podobě," informoval místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka

Naopak zamítnuta byla změna územního plánu v Mařaticích na ulici Jižní, severně od tamější tenisové haly, kde byla plánována výstavba rodinného domu. Jednalo se o pozemek, který je v současnosti vymezen jako veřejné prostranství s převahou zeleně a na němž je navíc umístěno vysoké napětí. „Na jedné straně tímto pozemkem částečně naplňujeme naši povinnost vymezit pro každé dva hektary plochy bydlení související plochu veřejného prostranství s převahou sídelní zeleně o rozloze nejméně tisíc metrů čtverečních, na straně druhé se na tom pozemku stejně nedá nic postavit, takže by tato změna městu stejně nic nepřinesla," odůvodnil toto zamítnutí zastupitelstvem Zdeněk Procházka.

Město Uherské Hradiště má schválený současný územní plán od září 2011.