Za veselé nálady obešly maškary v průběhu osmi hodin řadu trvale obydlených domů a chalup a zvaly občany jedné z nejmenších obcí na Slovácku na tradiční hasičský ples. „Ten se uskuteční o poslední únorové sobotě v salašském hostinci Na Dolině. Od 20 hodin bude plesajícím vyhrávat kapela Cyrhóza. Chybět nebude ani bohatá tombola a zábavný doprovodný program v podobě překvapení," zve širokou veřejnost na bál starosta salašských hasičů Lukáš Snopek.

S pousmáním dodal, že se sám těší na překvapení plesu, o nějž se postarají mladí hasiči. „Třeba loni si připravili úsměvný striptýz, ale v mezích slušnosti," prozradil Lukáš Snopek. Ospravedlnil salašské fašankáře, že sobotní obchůzka se obešla bez smutných a plačících masek i pochovávání basy. V průvodu sice farář šel, ale hříchy občanů pro půlnoční ceremoniál asi ztratil. „Všichni Salašané byli loni moc hodní a nedopustili se vážnějších prohřešků, které by bylo nutné na veřejnosti prezentovat," řekl s pousmáním starosta salašských dobrovolných hasičů.

Jen ho trochu mrzelo, že do masopustního průvodu obcí se zapojilo málo občanů. Nejmladším účastníkem byl patnáctiměsíční Maxmilián Kromka, který se snad vydá v tátových šlépějích, stane se také dobrovolným hasičem a zdědí po svém otci masku medvěda.

SLEDUJEME Fašanky na Slovácku, 2017