Příslušníci Petrova cechu se tam zúčastnili dvanáctého ročníku nočních závodů v lobu ryb, jehož pořadatelem byl Obecní úřad Modrá spolu s tamními rybáři.

Když ze soboty na neděli převzala nad vodním lovištěm žezlo noc, vedly se mezi rybáři řeči o tom, který kolik a jak velkých ryb ulovil. I baron Prášil by měl co dělat, aby s rybáři udržel krok. Někteří tvrdili, že pořadatelé závodu ryby dobře nakrmili, aby jich na udicích závodníků skončilo co nejméně.

„Nic na tom není pravda. Před nočními závody jsme přivezli do rybníka i mokřadu tři centy kaprů, které jsme rozhodně nenakrmili. Šlo nám o to, aby rybáři ulovili co nejvíce ryb. To by přece byla dobrá reklama pro naše vodní plochy," vyvracel nepravdivá tvrzení starosta Modré Miroslav Kovářík.

Výsledky patnáctihodinového nočního rybářského klání ale neukázaly, jaké ryby v Konventním rybníku a mokřadu Žabinec opravdu žijí. Největší kapr, šestašedesáticentimetrový, skončil na háčku udice Radovana Hrabce z Velehradu.

Z vítězství se radoval také Marek Buráň z Uherského Ostrohu, který ulovil celkem 9,50 kg bílých ryb. Stanislav Daněk mladší ze Salaše vytáhl z rybníka největší dravou rybu, a to sumce o délce 40 cm a Petr Havel z Velehradu chytil největšího karase o délce 39 centimetrů.

Vítězové obdrželi od pořadatelů věcné ceny a na své si snad přišli v bohaté tombole všichni účastníci nočního klání.