A protože obě protagonistky mají s dětmi kupu zkušeností, rozhodly se, že letos uspořádají modro-bílý karneval a bude při něm švanda.

„Většinou jsou karnevaly pořádané na nějaké téma. Třeba jsou pohádkové, zvířátkové, nebo se nesou v duchu různých fantastických nebo sci fi filmů. Řekly jsme si, proč zacházet až do těchto hlubin," okomentovaly název karnevalu vychovatelky, které vzaly na sebe podobu kočiček v bílých halenkách a světle modrých sukýnkách.

„Na hry, humor a dobrou zábavu by se s dětmi rozhodně nemělo zapomínat a přitom jde o poměrně těžké disciplíny," shodly se vychovatelky školní družiny, které se při dětských radovánkách trefily nejrůznějšími hrami a tanečky do vkusu chlapců a děvčat.

Bouřlivý potlesk sklidilo také vystoupení mažoretek ze základní školy a na své si kluci a holky přišli třeba při tanci Káčátko, hře hlava, ramena, palce, Simens řekl a mnohých dalších.

Zamířit mohli také do bufetu, kde si pochutnávali na domácích laskominách od Věry Martinákové.

Také dospělí se mohli zapojit do hry Rodiče a dítě a z ní si odnést velký dárkový koš, med či vánočku.

Atmosféru pohody a tanečního reje dotvářela diskotéka DJ Simens. Zdrojem povyražení dětí nebyl jenom rej masek, ale také bohatá tombola.

„Každé z dětí dostalo vstupenku na karneval zdarma a na ni zcela určitě vyhrálo některou z cen. Domů neodcházel nikdo s prázdnou," potvrdila družinářka Martina Šimonová.

„Všechny masky byly moc pěkné, takže jsme se rozhodly, že tu nejlepší nevyhodnotíme. A protože nám rodiče přinesli hodně plyšáčků, rozdaly jsme je při promenádě masek těm nejmenším dětem," konstatovaly družinářky.

„Karnevalové programy v Tupesích se mně moc líbí. Rád na ně chodím a letos jsem si koupil i novou masku," svěřil se osmiletý Matěj Špičák z Břestku.