„Tři dny budeme v archeoskanzenu natáčet pokračování seriálu Záhady Toma Wizarda. Ten už nějaký čas Česká televize vysílá. Archeoskanzen si sice našla scenáristka, ale až teprve na místě jsme se seznámili s jeho zajímavým okolím. Dva díly, které se budou vysílat po prázdninách, jsou o zdejším kostelíku a Králově stolu,“ prozradil Pavel Šimák, režisér řady dílů.

Novinář a milovník záhad Tom Wizard alias Honza Vrabec už na televizních obrazovkách pátral po tajemství v Českém Krumlově, Rožmberku a dalších místech. Teď jej čeká bádání na Slovácku. „Natáčení v Modré je zajímavé především tím, že zde účinkují herci v dobových kostýmech, což je v jiných dílech spíše výjimka,“ poznamenal v přestávce natáčení Jan Adámek, představitel internetového novináře Vrabce.

V dílech, které štáb natáčí od středy až do dneška, si zahrála řada dětí a příznivců skanzenu z občanského sdružení Velkomoravané. „Účinkují zde především skauti z velehradské základní školy. Použité repliky historických kostýmů jsou z vlastnictví archeoskanzenu a občanského sdružení Velkomoravané,“ doplnil Miroslav Kovařík, starosta Modré a koordinátor účinkující místní mládeže.