Zahrada se stezkou je součástí projektu rozšíření stávajícího dětského hřiště se zaměřením na starší děti a jejich rodiče.

„Projekt Malí, větší, největší budeme financovat za podpory ministerstva pro místní rozvoj, z jehož Programu obnovy venkova jsme získali čtyři sta tisíc korun. Celková investice do tohoto záměru bude činit šest set čtyřicet tisíc korun,“ prozradil starosta Modré Miroslav Kovářík. „Nemůžeme stagnovat. Časy, kdy se děti hrály jen na mezi, jsou pryč, a proto jsme se rozhodli dva roky staré hřiště, vyhledávané i obyvateli okolních obcí, rozšířit.“

O nové podobě areálu však v Modré nerozhodovali pouze radní, ale především děti a jejich rodiče. Děti nejdříve nakreslily, co by na hřišti ještě chtěly mít, a rodiče pak hledali v obrázcích svých potomků inspiraci. Právě na základě dětský pohledů se rozhodli doplnit areál o vybavení pro mládež ve věku od devíti let. Na hřišti se tak objeví kombinované točidlo, dětská lanovka i malá bikrosová dráha.

Součástí celého projektu však budou také dřevěné sochy domácích i divokých zvířat, která žijí či žila v našem regionu. Dřevěný zvěřinec zaplní prostranství před archeoskanzenem. Hřiště a snahy o jeho další rozšiřování závidí obyvatelům Modré i přespolní. „Je to jistě skvělá věc, když pak mají maminky kam s dětmi zajít. Jen je škoda, že někde to jde, a jinde ne,“ poznamenala Ludmila Míšková z nedalekého Jalubí.

ZDE>SI TAKÉ PŘEČTETE DALŠÍ AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZE SLOVÁCKA

 

Chcete reagovat na uvedený článek? Pište nám e-mailem na adresu: milan.zamecnik@denik.cz