Co nejchutnější pokrm se snažilo připravit na sedmdesát účastníků rozdělených do devíti družstev.

„Protože se nám to loni osvědčilo, nechali jsme letos soutěžícím úplně volné ruce. Mohli tak připravit cokoli, co chtěli. Dříve byly povinné kategorie bylinkových čajů nebo jednoho konkrétního jídla,“ popsal vývoj akce organizátor a starosta Modré Miroslav Kovářík. Od prvního ročníku se však podle něj nezměnil účel zimního vaření. Děti se i letos měly primárně naučit poradit si v jakýchkoliv podmínkách a dokázat, že vaření může být velmi zábavné.

„Jsem tady poprvé a moc se mi tady líbí. Připravovali jsme majoránkový čaj a královského bažanta. V naší chýši jsem měl za úkol přikládat pod kotel,“ prozradil člen skautského oddílu Vlčata Ondra Velgo z Modré.

Více se dočtete ve středu 20. února v týdeníku Slovácké noviny