Souboj dívčí krásy pod dohledem přísné poroty Miss Face přilákal ve Zlíně stovky lidí.

A právě takové dívky přijela vybrat odborná porota soutěže Miss Face Czech Republic i do Zlína do OC Zlaté jablko při příležitosti jednoho z castingových kol letošního 8. ročníku.

Soutěž v roce 2010 založila modelka Taťána Makarenko, kterou více než míry zajímá to, jak jsou mladé (ve věku 17 až 25 let, pozn. red.) adeptky na modeling půvabné, chytré a jaké jsou osobnosti.

Z každého ročníku soutěže Miss Face vyjdou čtyři vítězky z jednotlivých kategorií, které později reprezentují naši republiku na světových soutěžích krásy, letos například ve Vietnamu, Indii či Malajsii.

„O vše se postaráme, dívka investují pouze svůj čas," říká Táňa Makarenko o zajištění dívek na soutěže.

Čtěte také: Pro stávku v Mitasu ve Zlíně je už 150 lidí, třeba je 220 podpisů

Podle ní však zkrátka nepřijdou ani dívky, které se neprobojovaly do finále. Již semifinálová kola totiž probíhají pod bedlivým okem modelingových skautů – pro které nemusí být vždy vyhlédnuté dívky mezi vítězkami.

Miss Face má však hlavně charitativní podtext. Například v letošním roce bude opět výtěžek z finálového večera a veřejné sbírky Miss Face věnován na podporu činnosti České neonatologické společnosti.

„Organizátoři Miss Face věří, že největší pomoc si zaslouží ti, kteří bez ní nemohou žít. A proto padla volba na podporu činnosti oddělení pečujících o předčasně narozené novorozence," uvedla zakladatelka soutěže Taťána Makarenko s tím, že letos Miss Face věnuje výtěžek z finálového večera Fakultní nemocnici v Motole na novorozenecké oddělení.

Čtěte také: Budoucnost zámku Luhačovice je nejistá, dědicové se chtějí vrátit

Ve Zlíně vybírala porota z desítky uchazeček ty nejlepší, které postoupí do semifinálového kola, případně se probojují až do samotného finále 30. září.

„Je to o kráse, vizáži, osobnosti. Potřebujeme dívku, která chce být modelkou a jde si za tím," komentovala nezbytné předpoklady uchazeček jedna z porotkyň soutěže Miss ČR 2002 Kateřina Průšová.

O tom, že právě ona je tou pravou adeptkou, se ji snažila přesvědčit i devatenáctiletá Kateřina Výmolová z Valašského Meziříčí.

„Mám trochu trému, ale chci být modelkou. Tato profese je pro mne zajímavou zkušeností," uvedla před startem zlínského castingu dívka, která již zkoušela prorazit i v soutěžích v USA.

Naproti tomu další soutěžící, jednadvacetiletá Monika Číhalová ze Spytihněvi, prozradila, že se boje o korunku krásy účastní poprvé.

„Chtěla bych se stát modelkou právě i díky účasti v soutěži Miss Face. Navíc se mi líbí, že tato soutěž pomáhá potřebným svou charitativní činností," komentovala svou účast v soutěži Miss Face Czech Republic.

Čtěte také: Zlaté jablko zkrásnělo. Night shopping přinesl soutěž Miss Face Czech Republic