Nejen, že si v neděli 17. února na veletrhu Tourism Expo na olomouckém výstavišti Flora převzala korunku královny krásy, její hlavu ozdobila také korunka od diváků na výstavišti a internetových hlasujících, kteří studentku druhého ročníku uherskobrodského gymnázia zvolili rovněž za Miss sympatie.

„Drobná brunetka zaujala diváky a porotu především svou přirozeností. Novopečená královna měří sto šedesát jedna centimetrů, váží čtyřicet osm kilogramů a její míry jsou 79–62–89," prozradila jedna z organizátorek soutěže Eva Brachtlová.

Titul první vicemiss udělila porota Tereze Špundové ze Šternberka, druhou vicemiss se stala Dagmar Laienveberová z Havířova.

Vítězství Nicol podle organizátorů překvapilo zejména proto, že se podobné soutěže zúčastnila poprvé.

„Úspěch mě potěšil, ale chtěla jsem být svá, neučit se nic zpaměti, ale ukázat, co ve mně je", svěřila se Nicol Jiříčková a dodala, že vítězství určitě oslaví s rodinou i s přáteli.

Do osmého ročníku soutěže krásy Miss Haná se přihlásilo 63 dívek převážně z Moravy, ale třeba i ze západních Čech. Porota z nich nejprve vybrala semifinálovou třicítku a pak deset finalistek plus dvě náhradnice. Byly mezi nimi také finalistky různých soutěží krásy, například Miss Aerobic, Miss Reneta (pro střední školy), Miss Internet či Miss Junior.

„Finálová show se uskutečnila v neděli odpoledne v pavilonu H. Dívky soutěžily ve třech disciplinách – rozhovor s moderátorem, volná disciplína v délce 90 sekund, v níž představily své koníčky a záliby, a promenáda v plavkách. Vítězky vyhlásila v závěru finále porota pod vedením ředitele výstaviště Jiřího Uhlíře," doplnila Eva Brachtlová.

V porotě zasedla také loňská Miss Haná Denisa Biskupová a Muž roku ČR 2012 a Muž Moravia 2011 Robert Anderle.

O tom, že Haná, je pro mladičké zástupkyně města Komenského doslova krajem zaslíbeným svědčí i to, že v roce 2011 získala korunku Miss Haná tehdy 22 letá Veronika Šticová rovněž z Uherského Brodu.