„Slavíme správný svátek. Spíše je to však závazek, než oslava. Musíme být připraveni krvácet, bude-li to nezbytné. Nikoli obrazně, ale opravdově. Teroristé doufají, že toho nebudeme schopni a že utečeme. Věřím, že v sobě nalezneme sílu vzdorovat jim," prohlásil starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha. Ten také upozornil, že ačkoliv

truchlíme za oběti pařížského masakru, musíme svůj hněv ovládnout. „Máme prostředky, jimiž lze terorizmus porazit, aniž bychom se sami zaprodali zlu. Věnujme proto minutu ticha za oběti ideologií zla, nacismu, komunismu a islamistu," řekl Stanislav Blaha.

Při setkání vystoupili také zástupci Konfederace politických vězňů a studenti. Na revoluční podzim v roce 1989 zavzpomínal i spoluorganizátor demonstrací v Uherském Hradišti Vladimír Salčák. „Pokud se nemýlím, poprvé jsme se tady u morového sloupu sešli v úterý 21. listopadu. Michal Stránský s Robertem Bellanem přivedli studenty a od té doby se historie demonstrací v devětaosmdesátém v Uherském Hradišti začala psát," prozradil Vladimír Salčák.

Tradičně u tamního morového sloupu zazpíval smíšený pěvecký sbor studentů uherskohradišťského gymnázia Viva la musica.

Související Taková byla sametová revoluce v Hradišti a v Brodě. Vzpomínáte?