Akci organizovalo sdružení Region Slovácko.

„Tradiční slovácká kuchyně tu má více než stoleté kořeny a k regionu neodmyslitelně patří. Přesto když jsme s myšlenkou tohoto festivalu přišli, slýchali jsme, že místní kuchyně je přece obyčejná a nijak honosná. Ale my si myslíme, že stojí právě na své čistotě a poctivosti a festival chutí a vůní si zaslouží," uvedla tajemnice sdružení Renáta Polišenská.

Návštěvníci mohli u stánků ochutnat jak typický nápoj moravských Kopanic „žmolkovicu", tak zabijačkové speciality, polévku kyselici, vdolečky, burčák nebo na první pohled obyčejný, ale na chuť vynikající chléb se sádlem. Některé z dobrot, jako například báleše, přitom vznikaly přímo na hradišťském náměstí.

K poslechu zahrála například cimbálová muzika Bálešáci nebo harmonikáři z Vápenic. V odpoledních hodinách pak program ozvláštnila také soutěž ve stloukání másla.