„V současné době řemeslníci opravují obřadní síň a oplocení hřbitovních bran. Pracuje se také na stavbě garáže za obřadní síní. V poslední fázi dojde i na rekonstrukci vstupních objektů a přilehlé autobusové zastávky,“ upřesnila mluvčí uherskohradišťské radnice Petra Vaďurová Zemčíková.

Opravu radní rozdělili do tří etap. Výsledkem první fáze byla rekonstrukce veřejného osvětlení, úpravy přípojek a napojení nové vodárny a kašny. „Změny k lepšímu se dočkala místní komunikace a chodníky. Centrální část hřbitova doplnila i nová alej listnatých stromů. Prostor jsme navíc osázeli novými keři a další drobnou zelení,“ připomněl Květoslav Fryšták z hradišťského odboru životního prostředí.

Dosavadní realizace rekonstrukčního projektu přišly městskou pokladnu na deset a půl milionu korun. „Regenerace městského hřbitova by měla skončit koncem října letošního roku. Poté ještě dojde na opravu kaple,“ doplnil místostarosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský.

Změnu podoby hřbitova ocenili i oslovení návštěvníci pietního místa. „Rekonstrukci už plocha potřebovala řadu let. Musím přiznat, že město vykonalo kus záslužné práce, výsledek se již nyní jeví velmi dobře,“ pochválila představitele města Marie Pavelková z Uherského Hradiště.

Přečtěte si také:

Opravy mařatického hřbitova finišují