„Lidé z vedení města se dušovali, že nám nechají opravit jeden obecní byt, ale nakonec se ani neozvali. A děti, jak rostou, stále potřebují něco nového. Musela jsem tedy vzít věci do vlastních rukou. Napsala jsem asi dvanácti firmám, že jsem v nouzi a hodí se mi každá pomoc," povzdechne si mladá maminka.

Většina jejích proseb zůstala nevyslyšena. Dvě místní společnosti ale na její nelehké životní podmínky zareagovaly. „Již dříve mi věnovala své produkty Linea z Nivnice," popisuje Renata Grebíková. Teď jí pro změnu podala pomocnou ruku společnost Hamé.

Trojčata Marianka, Martínek a Rozárka Grebíkovi ze Strání.

„Maminka, které se narodí trojčata a zůstane bez opory muže, je ve velmi obtížné situaci. Naše společnost tuto výjimečnou věc chápe, proto jsme se rozhodli jí darovat výrobky značky Hamánek," říká Petr Kopáček ze společnosti Hamé. Součástí daru byly také ovocné a masozeleninové kojenecké výživy, kojenecké nápoje, poslední čísla časopisu Hamánek a plyšoví maskoti.

Ze závistivých reakcí Renata Grebíková strach nemá. „Lidé si nedovedou představit, jaké to je zůstat sama se třemi malými dětmi. Peníze rozhodně nerozhazuji," vrtí hlavou.

Dvě holčičky a jeden chlapec se narodili 30. ledna 2014 v Baťově nemocnici ve Zlíně. Marianka, Rozárka a Martínek přišli na svět ve 34. týdnu těhotenství císařským řezem. Teď mamince vedle starostí přináší pochopitelně hlavně spoustu radosti. „Naštěstí jsou moc hodní, i když už tolik nespí a stále se někam batolí," usmívá se Renata Grebíková.

Autor: Adéla Buránová