VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Maková, ze žluté sodovky, pudinková. Soutěž o nejlepší buchtu Slovácka vyhrál vinař

Téměř dvě sta gurmánů a degustátorů se sešlo v dopoledních hodinách v prostorách hradišťské Slovácké tržnice. V sobotu 13. května však nepřišli ochutnávat víno či slivovici.

13.5.2017
SDÍLEJ:

Recept na pudinkovou bábovku Tomáše Bukvalda je uveden v článku.Foto: Deník / Trubačík Vojtěch

Na dvacet soutěžících jim u svých stanovišť nabízelo tradiční buchty, často vyráběné podle starých rodinných receptů. První ročník soutěže O nejlepší Slováckou buchtu nakonec vyhrál Josef Kozumplík z Blatničky pod Svatým Antonínkem. Jeho malinový cvíboh a buchta ze žluté limonády předčily všechny ostatní.

„Mně samotnému chutnají především kynuté buchty, takže přestože jsem soutěžil, měl jsem také svého favorita, kterému jsem dal hlas. Byl jsem dnes navíc mile překvapený zájmem, jak ze strany návštěvníků, tak ze strany samotných domácích pekařů,“ sdělil Josef Kozumplík, který byl zároveň spoluorganizátorem premiérového ročníku klání slováckých buchet.

Na půdu Slovácké tržnice se svou pudinkovou bábovkou vyrazil také Tomáš Bukvald z Boršic. „Zaujala mě pozvánka na soutěž, která se objevila na internetu, tak jsem neváhal a přihlásil se. Sám peču velice rád, ale dodnes jsem dělal buchty pouze pro rodinu, maximálně na oslavu známých. Na soutěž mám připravenou velice jednoduchou, ale výbornou bábovku, na kterou jsem recept získal od babičky,“ popisoval Tomáš Bukvald.

První tři ocenění tak získali památní diplomy a dárkové koše. Josef Kozumplík navíc obdržel putovní keramickou trofej. Ze soutěžních lístků byl nakonec vybrán ještě jeden návštěvník, který získal poukaz na víkendový pobyt pro dva do Dvoru pod starýma horama.

Pudinková bábovkaIngredience:
6 vajec, hrnek cukr krystal, šest pudinků vanilka, jeden prášek do pečiva, sklenice oleje, polévková lžíce kakaa
Postup: Vejce spolu s cukrem vyšleháme. Do vyšlehaných vajec přidáme šest pudinků, jeden prášek do pečiva a sklenici oleje. Polovinu směsi vylijeme do formy na bábovku a do druhé poloviny přidáme kakao. Po rozmíchání kakaa ve směsi vylijeme i druhou polovinu do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu dvaceti až pětadvaceti minut.

Autor: Vojtěch Trubačík

13.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Všehrdova ulice v Uherském Hradišti

Může být hlavní uzel pro novou MHD v Uherském Hradišti na Všehrdově ulici?

V Uherském Hradišti v úterý 12. prosince před 8. hodinou ráno zdržovala dopravu nehoda dvou osobních automobilů na křižovatce ulici tř. Maršála Malinovského a Svatoplukova.

Dvě účastnice ranní nehody převezli do nemocnice s lehkým zraněním

NEPŘEHLÉDNĚTE! Prvňáci ze ZŠ Staré Město ve Slováckém deníku

V tištěném středečním vydání Slováckého deníku budou fotky usměvavých dětí ze tříd 1. C a 1. D ze ZŠ Staré Město.

ANKETA: Vyberte ten nejlepší dárek pod stromeček!

Redakce Deníku pro vás vybrala nejpopulárnější dárky posledních let. Které z nich byste chtěli najít pod stromečkem? Hlasujte!

SOUTĚŽ: Pošli nám svou pohádku a vyhraj

Vánoce jsou tady, a jelikož k nim patří pohádky, tak Deník vyhlašuje soutěž o nejkrásnější dětskou pohádku. Pokud rádi píšete nebo kreslíte, tak neváhejte a zapojte se do soutěže o tu NEJ VÁNOČNÍ POHÁDKU ROKU 2017.  

Česko si opět zazpívá koledy i na Slovácku. Už zítra v 18 hodin

FOTOGALERIE / Nejen celou naši republiku, ale i některá místa v Evropě a ve světe propojí 13. prosince v 18 hodin akce Česko zpívá koledy.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT