Kriminalistům se podařilo vypátrat, že muž, jenž za trestnými činy stojí, neloupil jenom na Zlínsku, ale na celém území republiky.

Dvaačtyřicetiletý pachatel, který pochází z Uherského Hradiště, se při svých loupežných cestách po republice snažil neustále měnit způsoby provedení loupeží, oblečení i zbraně, aby ztížil policistům práci. „Zatím nevíme přesně, kolika přepadení se tento muž celkem dopustil. Vždy ho k tomu ale vedl finanční prospěch,“ informoval vedoucí zlínské skupiny násilné kriminality Martin Baláž. Dodal, že jen během čtyř loupeží na Zlínsku si přišel asi na dvě stě šedesát tisíc korun.

Muž přepadl v polovině prosince loňského roku čerpací stanici ve Zlíně, o měsíc později pak benzinku v Napajedlích a zlínskou sázkovou kancelář v centru města. K poslednímu přepadení došlo letos v polovině února, kdy se zbraní v ruce překvapil zaměstnance zlínského supermarketu Albert. Policisté mu prokázali další přepadení například na Hodonínsku či Hraďišťsku.

Zloděj byl dopaden při loupežném přepadení v Humpolci. „Až na základě kriminalistických postupů, přímých a nepřímých důkazů se zjistilo, že muž stojí za několika desítkami loupeží po celé republice. Pro jeho usvědčení jsme museli využít dokonce pachové identifikace,“ uvedl Baláž. Podle něj se dnes zloděj nachází ve Vazební věznici v Českých Budějovicích, kde čeká na soud. Stále ovšem odmítá vypovídat. Hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

ZDE> SI PŘČTĚTE DALŠÍ AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZE SLOVÁCKA