„Kdo otužilců si chtěl v koupacím rybníku Živé vody zaplavat, toho jsme zklamali. Voda z něj je kvůli údržbě vypuštěná. Po loňské úspěšné otužilecké rozplavbě v rámci otvírání jara dostanou v březnu všichni otužilci šanci nechat se polechtat studenými vlnkami našeho sladkovodního jezera,“ řekla odhodlaně Veronika Mergentalová, pracovnice botanické expozice.

Magnetem páteční akce byly mimořádně zdařilé Štěpánské hrátky s rybami, o něž se třikrát v průběhu dne postaral sedmapadesátiletý potápěč Vladimír Přibyl. Nosíky dětí, ale i některých dospělých byly přilepeny ke sklu osmimetrového tunelu, když potápěč tahal z děravého hrnce očíslované kameny a ukazoval je návštěvníkům, kteří v rozrušení čekali, zda bude taženo právě číslo jejich vstupenky.

Ilustrační foto.
S kamarádkou se projel nočním Zlínem. Bylo mu ale jen patnáct let

První cenou byl dárkový balíček se šampaňským a volnou rodinnou vstupenkou do areálu Živá voda, druhou a třetí cenou byl balíček rovněž s rodinnou vstupenkou do expozice.

„Cenou útěchy byly kyselé rybičky, a ty si odvážíme z první návštěvy Živé vody do Kralic na Hané. V botanické expozici jsme poprvé a moc se nám tady líbí. Uchvátili nás zejména jeseteři, ale i stezka praturů, která vede nad pratuří obůrkou ve výšce čtyř metrů nad zemí,“ chválili návštěvu Živé vody Ivana Kalabisová a Michal Rušil z Kralic na Hané. Také děti si přišly při akci na své. Mohly využít tvořivé dílničky a v ní včelího plástu si udělat svíčičku, upevnit ji v ořechové skořápce a tu si pak v suterénu expoziční budovy pouštět ve vaničce s vodou.

„Mně se tu líbily všechny rybičky, ale nejvíc vyzy a jeseteři. Na stěně jsem si mohla pohladit sumce,“ nechala se slyšet Terezka Škrabalová z Jalubí.

NA ŠTĚPÁNA. Ve velehradské bazilice se ve středečním podvečeru uskutečnil už 29. ročník Svatoštěpánského koncertu.
Svatoštěpánské duchovní ztišení s Hradišťanem a Pavlem Helanem