Pohřbu dvou obětí tragédie v Lopeníku se v Nivnici zúčastnilo na 1500 lidí

Rodiče sester Dulínkových se v den pohřbu loučili se svými zemřelými dcerami hned několikrát. Poprvé to bylo v poledne v kruhu rodinném, kdy auto pohřební služby přivezlo zesnulé před jejich domek na samotě nad Lopeníkem, kde byly rakve asi hodinu položeny vedle sebe na provizorním katafalku.

Od 14 hodin se pak v kostele svatých Cyrila a Metoděje konala zádušní mše. Tu sloužil P. Vojtěch Daněk, správce farnosti Březová, kam patří také obyvatelé Lopeníka. Ze své současné farnosti, z Dubu u Olomouce dorazil také velmi populární kněz P. Jan Kornek, který v Březové před časem deset let působil. Po zhruba hodinové bohoslužbě doprovodilo Klárku a Beatu na jejich poslední cestě více než tisíc smutečních hostů.

U hrobu nakonec promluvili spolužáci i starosta Lopeníka Antonín Dulínek. Ke slovu se dostal rovněž bánovský učitel zemřelých děvčat Vlastimil Ondra, který jim, obklopen pěveckým sborem složeným z dětí, zahrál na harmoniku a zazpíval.

Východní Slovácko se zahalilo do smutku v sobotu 11. listopadu po 14. hodině, kdy závodní vůz účastnící se Autogames RallyShow Uherský Brod v Lopeníku usmrtil čtyři dívky ve věku od 7 do 20 let. Dvě byly z Lopeníku, dvě z Nivnice. Další dva lidé skončili se zraněními v nemocnici.

Ve farním kostele svatého Cyrila a Metoděje v Březové na Uherskohradišťsku se 17. listopadu konal pohřeb sester ze sousední obce Lopeník, kde společně s dalšími dvěma dívkami 10. listopadu tragicky zahynuly při automobilové rallye.

Po zádušní mši v kostele svatých Cyrila a Metoděje v Březové pohřbili v sobotu 17. listopadu odpoledne na tamním hřbitově sestry Klárku a Beatu Dulínkovy z Lopeníku. FOTO: ČTK