Přestože se celkově doprava a stav vozovek zlepšil, nabíraly autobusové linky stále mírné zpoždění.

Ve středu ráno dokonce hrozilo, že bude doprava po silnici I/50 napříč Chřiby opět uzavřená.

Další mírné sněžení meteorologové hlásili na středeční noc a čtvrteční dopoledne.
O dramatické momenty tak bylo postaráno především v úterý večer.

„Při večerním přívalu sněhu v úterý večer jsem jel trasu z Nesovic do Starých Hutí zhruba hodinu, tedy třikrát déle, než normálně. Ve středu ráno jsem navíc musel vyrazit s rodinou do Hradiště. To už ale naštěstí byly silnice v mnohem lepším stavu," řekl Deníku Michal Lapčík.

Policisté byli kvůli sněžení a odstaveným kamionům připraveni ve středu kolem deváté hodiny dopoledne přejezd přes Chřiby znovu uzavřít.

„Nakonec se však počasí umoudřilo, přestal padat sníh, a silničáři úsek prohrnuli,“ prozradila mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová. 

Komplikace v úterý večer zaznamenávaly také autobusové spoje.

„Jednomu z autobusů se nepodařilo vyjet kopec u Bzové, v Mistřicích zase autobus zůstal stát na zastávce, z níž jednoduše nebyl schopen vyjet,“ doplnil informace za hradišťské ČSAD Ivan Kallus.

Autobusové linky přitom měly zpoždění i ve středu ráno. Například na Lopeník dorazil spoj s dvacetiminutovým zpožděním, načež někteří žáci nepřišli do vyučování včas.

„Největší opozdilci přišli do školy zhruba patnáct minut po začátku výuky, nicméně jednalo se pouze o pár jednotlivců, takže nám to výuku nijak nezkomplikovalo,“ řekl ředitel Základní školy Sportovní v Uherském Hradišti Milan Melichárek.

Největší problémy tak byly spojené především s pády a úrazy na kluzkém povrchu komunikací. Velitel městské policie Vlastimil Pauřík dokonce vydal varování před jízdou na kole.

„Viděl jsem několik lidí, kteří se rozhodli navzdory nepříznivému počasí vyjet ven na bicyklu. Přestože může zpoždění hromadné dopravy vybízet k tomu, dostat se na požadované místo svými vlastními silami, je s tím spojené vysoké riziko pádu a případného úrazu," upozorňoval Vlastimil Pauřík.

Jeho slova potvrdila mluvčí Uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská.

„Od rána přivezla rychlá záchranná služba do nemocnice pět pacientů, kteří měli čerstvé zlomeniny končetin. Celkově jsme však zaregistrovali dvě desítky ošetření v souvislosti se sněhem a kluzkým povrchem,“ upřesnila četnost úrazů Dana Lipovská.

Sněhová nadílka na Slovácku však naštěstí k žádné vážné dopravní nehodě nevedla, což potvrdil mluvčí hasičů Zlínského kraje Libor Netopil.

„Z našeho hlediska se jednalo o úplně běžný den bez jediného výjezdu spojeného s napadaným sněhem,“ poznamenal Libor Netopil.

Zlepšenou středeční situaci na silnicích popsal i ředitel Správy a údržby silnic Slovácka Rostislav Buchtík.

„V současnosti máme plně sjízdné komunikace první třídy, které jsou téměř bez sněhové pokrývky posypány solí a v kopcích i kamennou drtí. Na silnicích druhé třídy se mohou řidiči setkat s mírnou pokrývkou sněhu do pěti centimetrů,“ dodal Rostislav Buchtík s tím, že místy v noci na středu napadlo až 40 centimetrů sněhu.