Navíc mohou dát čtyři své preferenční hlasy kandidátům dané strany. Celkově usiluje ve Zlínském kraji o post člena Poslanecké sněmovny 481 osob, 96 jich je ze Slovácka. Dnes jsou volební místnosti otevřeny do 22 hodin.

Volební komise - Ilustrační foto
Raději jiná brigáda než za pár korun sčítat hlasy ve volební komisi

Kdy volit?Volit lze v pátek 120. října od 14 hodin do 22 hodin, v sobotu 21. října od 8 do 14 hodin 

Úprava hlasovacího lístkuV prostoru určeném pro úpravu hlasovacích lístků volič vloží do úřední obálky jeden hlasovací lístek té politické strany, politického hnutí či koalice, pro niž se rozhodl hlasovat. Tím volič dává hlas ve prospěch vybrané politické strany, politického hnutí či koalice. Zároveň může volič na hlasovacím lístku vybrané politické strany, politického hnutí či koalice zakroužkováním pořadového čísla nejvýš u 4 kandidátů uvedených na témže hlasovacím lístku vyznačit, kterému kandidátu dává přednost.

Kdy je hlasovací lístek neplatný?Neplatné jsou hlasovací lístky, které nejsou na předepsaném tiskopise, hlasovací lístky, které jsou přetržené a hlasovací lístky, které nejsou vloženy do úřední obálky. Poškození nebo přeložení hlasovacího lístku nemá vliv na jeho platnost, pokud jsou z něho patrny potřebné údaje. Hlas voliče je neplatný, je-li v úřední obálce několik hlasovacích lístků.

Předvolební debata Deníku probíhala 19. října v Aviatice.
Všechny karty na stůl. Zde jsou priority hlavních politických stran
Zleva: z volebních štábů ANO 2011 a KDU-ČSL
Na Slovácku zvítězilo ANO, druhé KDU-ČSL a třetí SPD