Na startovní čáru sobotního večera se postavilo deset finalistů, mezi něž se statečně postavila i jedna žena – Jitka Martínková.

Vyřazovací předkolo muselo snížit počet jedlíků o polovinu, a proto spočívajíc v co nejrychlejším spořádání deseti vdolečků, rozhodlo o výsledné pětici finalistů. Ta mohla posléze zasednout ke svým talířům, aby se vypořádala s pětadvaceti vdolečky, které na nich měla naloženo.

Celkovým vítězem se po patnácti minutách konzumace stal se šestadvaceti spořádanými vdolečky Pavel Vlček, který jako jediný v průběhu klání před sebe od pořadatelů obdržel druhý vrchovatý talíř se soutěžní pochutinou.

Druhou příčku za ním se 23 vdolečky obsadil Jaroslav Bršlica, třetí pozici se sedmnácti spořádanými kusy pro sebe vybojoval vůbec nejmladší účastník finále Martin Vaďura.

Účastníci závěrečného klání před tříčlennou porotou spořádali celkových 128 kusů vlčnovských vdolečů, zbývající počty z celkových 800 kusů, pořadatelé podle slov mluvčí holdingu Synot Magdy Pekařové, který akci pořádal, rozdělili mezi přihlížející návštěvníky.