Už o druhém červencovém týdnu začala ve Vsetíně rekonstrukce silnice třetí třídy v tamních Bobrkách. Práce, které mají trvat zhruba rok a čtvrt se postaraly o kompletní uzávěru komunikace v tomto místě.

Po dobu opravy tak musejí řidiči počítat s objízdnými trasami vedoucími z velké části centrem Vsetína. To se také stalo příčinou změn v organizaci městské hromadné dopravy a příměstské autobusové dopravy.

Dalším problematickým místem se stala vsetínská křižovatka ulic Žerotínova a Tyršova před budovou tamního Masarykova gymnázia, kde opravují zdeformovanou vozovku.

„Významný podíl na tomto stavu má vysoká dopravní zátěž. Přes křižovatku denně projíždí nejen spousta osobních vozidel, ale i autobusů na linkách městské hromadné a příměstské dopravy,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička.

Dělníci začali zkraje července 2020 bourat most na Bobrkách. Silnice bude zcela uzavřená do října 2021.
Stavba v Bobrkách? Za tu dobu by to opravil chlap s kolečkama, myslí si lidé

Omezení na sídlišti Jasenka

Křižovatka u Masarykova gymnázia a část ulice Žerotínova až po místo vyvýšeného přechodu pro chodce u hotelu Vsacan jsou proto od začátku prázdnin kvůli opravám uzavřeny.

Řidiči mohou využít objízdnou trasu po Smetanově ulici, přes okružní křižovatky Štěpánská a Mostecká a dále po ulicích Hlásenka a Tyršova.

„Prosím v této souvislosti občany o trpělivost a řidiče o respektování přechodného dopravního značení. Oprava s sebou nese zásah do plynulosti dopravy v centru, nicméně s ohledem na stav povrchu vozovky je nezbytná,“ dodal starosta.

Oprava za 1,4 milionu korun je plánována na 40 dnů.

Dalším omezením ve Vsetíně bude kvůli opravě místní komunikace průjezd sídlištěm Jasenka.

Během prací bude cesta sice průjezdná, s omezením provozu se však počítá ve chvílích, kdy se budou frézovat a pokládat nové živičné vrstvy. Práce za více než tři miliony korun by měly být hotovy do konce září.

Městský úřad ve Valašském Meziříčí. Ilustrační foto.
Ve Valašském Meziříčí postaví nový městský úřad. Stát má 285 milionů

Hradiště: začne se v srpnu

Podobně jako každý rok v létě také letos dojte ke komplikacím kvůli opravám silnic v Uherském Hradišti. Ty místní radnice zahájí v průběhu srpna a potrvají do konce září.

Za 2,7 milionu korun město nechá opravit část vozovek v ulicích Za Olšávkou, Školní, na náměstí Republiky a na ulici Svatováclavská. Dopravní omezení provázející opravy mají být vždy pouze v řádu dnů.

„Příjezdové komunikace k bytovým domům na náměstí Republiky a v ulici Svatováclavská bude nutné po dobu pokládky asfaltobetonu zcela uzavřít, ale půjde pouze o několik hodin, nejvíce o půl dne,“ upřesnil místostarosta Jaroslav Zatloukal.

Lidé porušují zákon, když se rekreují v ochranných pásmech, staví si tam bivaky a stany nebo rozdělávají oheň.
Lidé si u Ostrožských jezer staví stany. Porušují tak zákon

Zlín: většina oprav skončí v létě

Se zvýšenou opatrností musejí až do konce prázdnin projíždět řidiči okrajovými částmi města Zlín. Je to kvůli rekonstrukci chodníků ve Velíkové, nebo z důvodu opravy silnice v ulici Ve Svahu v Jaroslavicích, nebo kvůli regeneraci sídliště Malenovice.

„Většina těchto akcí bude ukončena do konce letních prázdnin, některé i dříve. Déle bude trvat rekonstrukce chodníků na Velíkové, která má smluvní ukončení prací 31. října, na což pak bude navazovat oprava silnice, kterou má ve svém majetku Zlínský kraj,“ upřesnil mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Ilustrační foto.
Zlín bude mít další McDonalds

Kroměříž: jen látání výtluků

Dopravní komplikace naopak nečekají řidiče při průjezdu Kroměříže. Tamní radnice se v létě chystá jen na opravu běžných vysprávek výtluků a závad na živičných a dlážděných površích.

„Zastupitelstvo totiž v květnu vlivem pandemie koronaviru odložilo opravy vozovek, chodníků, mostu a světelné signalizace za více než 13 milionů korun,“ řekl Deníku mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.