Přes šest tisíc lidí už přišlo na koupaliště ve Starém Městě od prvního červnového dne. To je oproti loňskému roku třikrát víc.

„Jsme spokojení. Určitě tomu pomohla ta horka,“ pochvaloval si Roman Janík, ředitel Sportovního a kulturního centra ve Starém Městě.

Na tamním koupališti odstartovali sezónu 2. června a během měsíce už třikrát zaznamenali přes devět set návštěvníků během jednoho dne. „Takovou návštěvnost jsme ve všední den snad ještě neměli,“ dodal Roman Janík.

Také v letním bazénu v Uherském Brodě zaregistrovali ve srovnání s loňským červnem razantní nárůst, a to i přesto, že letos areál otevřeli o několik dní později.

„Zatím letošní rekord během jednoho dne byl 860 návštěvníků v nejteplejší středeční den,“ prozradil ředitel Aquaparku Delfín Vlastimil Šmíd. Prázdný ale nezůstává ani vnitřní areál uherskobrodského aquaparku.

„Klientela plavců, saunařů a relaxačních pohodářů si ráda užívá klid vevnitř, ale větší návštěvnost je teď venku,“ shrnul Vlastimil Šmíd.

V uherskohradišťském aquaparku zareagovali na horké letní dny na sklonku školního roku prodloužením otevírací doby letního areálu. Díky jeho propojení vnitřními bazény je ale tamní aquapark připravený na jakékoliv počasí a drží si tak standardní návštěvnost.

Letní koupaliště je veřejnosti otevřeno od prvního června takřka každý den, tedy i v případě, že je pod mrakem a teploty jsou o něco nižší.

„V takové dny využívají návštěvníci zpravidla vstup vnitřním areálem, protože se mohou kdykoliv vrátit, když venku zajde sluníčko. Do letního areálu pak libovolně vychází kdykoli během svého pobytu,“ sdělil ředitel Aquaparku Uherské Hradiště Jiří Durďák.

Zatímco městské letní areály praskaly v tropických dnech ve švech, na přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi zatím rekordní návštěvnost nepocítili.

„Je to stejné jako každý rok,“ okomentoval začátek sezóny správce areálu Albatros Roman Mikoška. Ten očekává, že lidí výrazněji přibude právě s příchodem prázdnin, kdy přijedou do kempu také ubytování.

Dětský den ve Vlčnově prozářilo vystoupení pěti skupin mažoretek.
Odpoledne plné zábavy zažily děti ve Vlčnově