„KDU-ČSL tady má svou tradici. Ve srovnání s minulými volbami jsme si polepšili, takže to hodnotím dobře," sdělil Slováckému deníku Boršičan Vladimír Koníček (KSČM), který v uplynulých volbách jako lídr krajské kandidátky obhájil svůj poslanecký post.

Zároveň si pochvaloval, že komunisté ve Zlínském kraji od minulých voleb navýšili počet získaných mandátů z jednoho na dva. Celkové výsledky ale Koníček hodnotí jako velmi složité. Sobota je údajně příliš brzký termín na to prohlásit, jak nakonec povolební vyjednávání dopadnou včetně eventuality totálního patu a dalších předčasných voleb. To ukáží až další dny.

„Možností, jak může vláda vzniknout, je nepřeberné množství. Strany se prostě musí dohodnout na nějaké koalici. A ne aby někdo prohlašoval, že do vlády určitě nepůjde. Kdo tedy potom bude vládnout?" ptá se Vladimír Koníček.

Boršice měly kromě něj ještě jedno želízko v ohni. Na šestém místě krajské kandidátky Strany zelených figuroval starosta obce Roman Jílek. Partaj však v celorepublikovém hlasování získala 3,16 procenta, v samotných Boršicích pak 3,87 procenta, a do sněmovny se tedy neprobojovala