Pěší se průchodu dočkají o něco později. Rekonstrukce by měla být hotová 24. srpna otevřením podjezdu a ke konci měsíce i podchodu. Podle posledních zpráv z veselské radnice budou práce hotové v dohodnutém termínu.

Pro auta do tří a půl tuny, autobusy a dopravní obsluhu tak skončí objízdná trasa ulicí Na Drahách, přes dva železniční přejezdy na Hutník a Dvořákovu ulici. Automobily nad tři a půl tuny musely jezdit přes Blatnici pod Svatým Antonínkem, Hluk a Uherský Ostroh.

Ilustrační foto.
Pár ze Slovenska přijel krást na čerpací stanici

Do konce srpna byl vyloučen také provoz vlaků v úsecích Veselí nad Moravou Uherské Hradiště a Veselí nad Moravou Velká nad Veličkou. Cestující musí náhradní autobusovou dopravou. „Zajišťuje ji dopravce, který o ní informuje prostřednictvím svých zaměstnanců na místě, webových stránkách a vývěskách ve stanicích,“ poznamenal mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

Současné opravy jsou poslední fází rekonstrukce tamního hlavního nádraží, která má být dokončena do 2. října. Veselští se před rekonstrukcí snažili prosadit i zvýšení podjezdu, kvůli obtížím projíždějících kamionů. Pro technickou náročnost případného řešení ale železničáři k takovému kroku nepřistoupili.

Autoři: JAN KUCHTA, PAVEL BOHUN

Masarykovo náměstí v Uherském Brodě. Ilustrační foto.
Města na Slovácku hlásí úbytek obyvatel v řádu tisíců