Majitelé tanečního baru však ihned nato výpověď od města soudně napadli a zábavu především pro mladší ročníky provozovali dále. Od letošního ledna jsou však prostory prázdné. Rada Hradiště přesto nedávno odsouhlasila podání žaloby a trestního oznámení proti této společnosti.

„Určitě tam k nějakému poškození docházelo, ale to se nedá vyloučit nikde. Ne, každý se umí chovat,“ popsal průběh některých večerů dvacetiletý návštěvník večerních zábav ve Staré radnici Dominik Krpal.

Příprava výstavy Tulipánie na zámku v Buchlovicích.
Na zámku v Buchlovicích připravují výstavu tulipánů

Výpověď kvůli ničení interiéru

Od Silvestra se tak musel přemístit za svým oblíbeným podnikem mimo centrum Hradiště. „Spojili se s barem, který už chvíli působí v kině Hvězda. Je to trochu škoda. Přece jenom je to více na periferii města a ve věži jsem se už cítil víceméně doma. Teď si zase budeme muset zvykat,“ dodal.

Přestože měla být výpověď podána především kvůli ničení interiéru radnice, oficiálně byla smlouva ze strany města vypovězena bez důvodu. Soudních sporů s majiteli diskotéky od té doby vede radnice několik.

Soudní síň. Ilustrační foto.
Znásilnění nebo zneužití? Soud rozhodl v případě sester ze Slovácka

„Dvě žaloby ze strany společnosti Tower club na přezkoumání platnosti výpovědi a na neplatnost rozhodnutí rady města o výpovědi dosud soud pravomocně nerozhodl. Další žalobu a trestní oznámení jsme podali nedávno,“ informoval mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma. Nově podaná žaloba města na provozovatele tanečního baru žádá vyklizení prostor, kde diskotéka působila. Trestní oznámení se pak týká podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu a nebytovému prostoru.

Oprava silnice ve Zlechově.
Kostkovice zmizí, úplná uzavírka ale obyvatele Zlechova naštvala

„Kdo protiprávně obsadí nebo užívá dům, byt nebo nebytový prostor jiného, hrozí mu podle trestního zákoníku až dvouleté vězení nebo peněžitý trest. V případě organizované skupiny hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až pět let,“ sdělila mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová. Samotní majitelé dnes již přestěhované diskotéky do prostor kina Hvězda přiznávají, že změna působiště byla zapříčiněna více faktory, než jsou táhlé soudní spory s Hradištěm.

„Víme, že se město na posledních zasedáních rady kauze věnovalo. Měli jsme také schůzku se starostou a jemu samotnému jsem odesílal i dopis. Dosud však ke mně jeho reakce nedorazila,“ poznamenal jednatel společnosti Tower club Miroslav Jánošík.