Celková oprava budovy přijde zhruba na 50 milionů korun. Letos má být proinvestováno asi 20 milionů. Zahájení prací začne s největší pravděpodobností v září letošního roku. Informoval o tom starosta Uherského Hradiště Libor Karásek.

„Výsledkem by měly být upravené prostory, které budou sloužit nejen jako kino, ale také jako multifunkční sál pro potřeby Letní filmové školy, nejrůznější konference a podobně,“ prozradil starosta Karásek.

Rekonstruovaný sál by měl mimo jiné nabídnout pohodlnější sezení. „Stávající řady sedadel mají nedostatečný odstup, takže se v nich divák pohodlně neusadí. Nové konstrukční řešení by mělo zajistit lepší sezení. To bude ovšem ve výsledku znamenat snížení počtu sedadel ze stávajících 420 na 350,“ vypočítal architekt města Aleš Holý.

Kromě pohodlnějších sedadel nabídne rekonstruované kino také speciální plochu pro vozíčkáře, nové osvětlení a akustické úpravy sálu. Změn se dočká i podium a zázemí pro účinkující. Novinkou bude výtah, který ocení zejména vozíčkáři a matky s dětmi. Opravy se nevyhnou ani foyer objektu a kancelářím. „Součástí kina byl i byt, ten ale přestavíme na kanceláře. Chceme zbudovat také nový venkovní amfiteátr pro další využití, případně pro komorní představení či recitály,“ upřesnil Holý.

Stavba Kina Hvězda začala v roce 1965. „První diváky pak přivítalo o tři roky později,“ upřesnil referent městského odboru investic Václav Škrabal.

Přečtěte si také:

Hvězdu čeká oprava za čtyřicet milionů korun

Čtyřicetiny Hvězdy přijede oslavit i její architekt

Kino Hvězda ozvučí Dolby Digital Surround