Každý z účastníků 30. ročníku nočních rybářských závodů byl natěšený, že se správnou výbavou, vhodně vybraným místem na břehu vodní plochy a s trochou adrenalinu se mu podaří vytáhnout na háčku tu největší rybu.

„Protože jsem členem rybářské organizace od letošního ledna, moc zkušeností s rybolovem v noci nemám. Neočekával jsem, že bych mohl v dětské kategorii zvítězit. A podařilo se to," usmíval se dvanáctiletý Přemysl Bartošík z Kostelan nad Moravou, jemuž na háčku uvízl kapr o délce 65 cm.

Jaromír Jordán z Polešovic, vítěz v kategorii dospělých, vytáhl sedmdesáticentimetrového kapra ve tři hodiny v noci. Ten mu vynesl odměnu ve výši pět tisíc korun. Tmy se nebál ani Pavel Gavenda z Nedakonic, který dokázal dobře manipulovat s rybářským náčiním a na udici vytáhl úhoře o délce 87 cm.

„Vlastimil Soukup z Valašských Klobouků ulovil kapitálního amura o délce 84 cm. Při rybářských závodech tady takový kousek ještě uloven nebyl," zalistoval ve vzpomínkách předseda nedakonické místní organizace Moravského rybářského svazu Antonín Mařák.

Netajil se tím, že stovka ryb ulovených v průběhu závodu neukázala ani zdaleka, jaké ryby v rybnících Sádky a Inzel skutečně jsou. „Na háčcích soutěžících skončilo méně ryb, než jsme očekávali. Do obou zmíněných rybníků jsme před závody přivezli přes deset centů ryb," informoval předseda nedakonických rybářů.

Poklonu vysekl hejtmanovi Zlínského kraje Stanislavu Mišákovi, který převzal nad rybářským kláním záštitu.
Na vyhlášení výsledků rybářských závodů a losování bohaté tomboly, ochutnávku smažených kaprů a žeber přišlo v neděli dopoledne na pět stovek lidí.