Je také výchozím bodem pro nejpohodlnější výstup na nejvyšší bělokarpatský vrchol Velkou Javořinu. Nachází se tam také památný dub i jedno ze zastavení Javořinské naučné stezky. Ke Kamenné búdě se dostaneme, když na Hrabině, asi tři kilometry před obcí Strání, po příjezdu od Slavkova odbočíme vpravo ze silnice I. třídy č. 54 na zpevněnou lesní cestu.

Na Velkou Javořinu lze odsud následně vyšlápnout po několika značených trasách. Nejkratší z nich vede od Kamenné búdy po červené značce (5,5 km s převýšením 326 m). Cesta je příjemná, stoupání pozvolné. V polovině výstupu se k odpočinku nabízí odpočívadlo „U Bětina javoru“ a odtud jsou to na vrchol pouhé dva kilometry.

Vrcholová část je součástí národní přírodní rezervace Javorina, kde byl v roce 2008 byl vyhlášen prales. Strmější stoupání nabídne pouze zhruba 300 závěrečných metrů lemovaných loukami bez lesního porostu, které jako odměnu nabízí úchvatné výhledy do okolí. Z vrcholu od věže vysílače lze sejít dolů ke Kamenné búdě také jinudy - po modré značce a posléze po žluté. Tato trasa je o něco delší, měří 6.1 km, ale vede po komfortní, zbrusu nové asfaltce. 

Starosta Hostětína Jaroslav Boleček s cenami Energy Globe 2020 pro vítěze v kategorii Obec a absolutního vítěze.
Hostětín získal ekologického Oskara, cenu E.ON Energy Globe