Pod vedením Dagmar Trtkové obsadily v tvrdé konkurenci první místo v celorepublikové soutěži a kromě jiných poct byly ve středu 3. listopadu přijaty na radnici starostou Ladislavem Kryštofem.

„Naše menu porotě chutnalo zkrátka nejvíc,“ zhodnotila úspěch vedoucí školní jídelny Dagmar Trtková. „Již léta se snažíme dětem vařit podle pravidel racionální výživy a věřím, že jsme u řady z nich změnily stravovací návyky k lepšímu. Naše menu bylo sestaveno z luštěninové polévky s uzeným tofu, dále bylo zapečené rybí filé se zeleninou a bramborami, ledový salát a jako moučník tvarohový krém s ovocným přelivem s müsli,“ dodala Trtková.

Už ve čtvrtek budou mít rodiče žáků ZŠ Na Výsluní možnost vítězné menu ochutnat. Formou meníčka je pro zájemce kuchařky připraví v rámci poledního vydávání obědů.

Recept na bavorské vdolečky se šlehačkou a tvarohovou pěnou, které kuchařky připravovaly v pátek 5. listopadu, najdete ve středečním pokračování našeho seriálu Z moravské kuchyně.

Alena Kučerová