Jejich společným kandidátem na post starosty je Pavel Vardan (ANO 2011). Pozici uvolněné místostarostky by měla obsadit Martina Kozelková (ANO 2011) a neuvolněnou místostarostkou se stane Marta Polášková (ANO 2011).

„Mým cílem bude především dotáhnout velké investiční akce, jakými je rekonstrukce budovy staré školy, podnikatelský inkubátor a vybudování protipovodňových opatření. Stejně tak doufám, že v následujících čtyřech letech výrazně pohneme se zlepšením dopravní situace v Kunovicích,“ sdělil osmačtyřicetiletý Pavel Vardan.

Koalice zmíněných stran v kunovickém zastupitelstvu bude křehká. Dohromady obsadí devět křesel v sedmnáctičlenném zastupitelstvu. Podílet se na vedení města tak nebude druhé nejsilnější seskupení Nezávislých kandidátů (NK) v čele se současnou starostkou Ivanou Majíčkovou.

Před shromáždění vystoupila také starostka sousedních Popovic Jitka Nováková.
Bojkovice i Hluk znají koalice. Popovice čekají na změnu starosty

„Voliči v Kunovicích svými preferenčními hlasy jasně rozhodli, koho chtějí na radnici: Pavla Vardana, Olgu Strašákovou a Ivanu Majíčkovou. Předpokládala jsem, že hnutí ANO nás osloví, jako vítěz voleb předloží programové prohlášení a nabídne pozice ve vedení města. Program nám nepředložili a nadiktovali nám přímo, koho ve vedení města akceptují a koho nikoliv. My jsme jim předložili naši představu. Od pondělního večera žádné stanovisko na náš protinávrh nemáme a informace o podepsání koaliční dohody bez nás je pro mě nemilým překvapením,“ reagovala dosavadní starostka Kunovic Ivana Majíčková.

Podle ní se na povolebním vyjednávání odrazilo politikaření.

„Byla jsem po celou dobu pyšná na to, že od roku 1990 se v našem městě vždycky všechny strany po volbách domluvily. Nikdy jsme si v Kunovicích nehráli na stranickou příslušnost a opravdu mě mrzí, že po těchto volbách tomu tak nebylo, že zvítězilo politikaření a pletichaření. Je to velmi nezodpovědné a v konečném důsledku na tyto manýry doplatí celé Kunovice,“ dodala Ivana Majíčková.

Ta působila v čele města už 16 let. První dvě volební období jako místostarostka, poslední dvě jako starostka Kunovic. V letošních komunálních volbách nicméně její strana Nezávislých kandidátů (NK) získala druhé místo, přičemž ji jako lídra na kandidátce díky preferenčním hlasům přeskočila Olga Strašáková.

Vítězem komunálních voleb v Kunovicích se stalo hnutí ANO 2011 poměrem 31,13 ku 28,57 procenta hlasů před NK. Jeho lídr Pavel Vardan působil posledních osm let jako místostarosta města.