Tamní Dům dětí a mládeže (DDM) Šikula na něm u příležitosti Mezinárodního dne dětí připravil chlapcům a děvčatům, ale také jejich rodičům a prarodičům radovánky plné pohody. 

Protože pro děti samotné je jejich univerzální svátek příležitostí ke strávení zajímavých akcí, nenechali si na náměstí ujít ukázku celou řadu aktivit. Kupříkladu mláďat dravých ptáků.

„Protože jsou tu dnes malé děti, přivezl jsem jim představit mláďata dravců, jakými je třeba poštolka, kalous, puštík, káně, malý výr, mýval či fretka. Lidé nám je v průběhu deštivých dnů přinesli do stanice z lesa zmáčené a prokřehlé. Mláďata dravých ptáků nebyla ještě opeřená. Měla na sobě pouze chmýří, které nasáklo vodou, mládě ztěžklo a vypadlo z hnízda na zem,“ informoval Antonín Koňařík, vedoucí stanice ochrany fauny v Hluku. V ní se musejí o mláďata postarat, než dospějí. Teprve pak je mohou vypustit do přírody.

Pohodu a příjemné zážitky si děti užívaly na obřím skákacím hradu, kolotočích, simulátoru Formule1, ve stánku společnosti 5M, zabývající se vývojem a výrobou kompozitních a sendvičových materiálů pro široké rozpětí odběratelů, ale také na ponících Kateřiny Husaříkové. Ve výtvarném stanu si děti vyrobily autíčka, letadla a další dopravní prostředky.

„Na pódiu v metropoli Slovácka se v průběhu čtyřhodinového programu, za nímž udělal pomyslnou tečku zpěvák Petr Bende, představilo 120 dětí z tanečních a hudebních kroužků našeho domu dětí a mládeže, pro něž to byla pomyslná tečka za školním rokem 2018 až 2019,“ informovala ředitelka DDM Šikula Ivana Zůbková, radující se nejen z teplého a slunečného počasí, ale také z účasti 2500 dětí a dospělých, kteří na Masarykovo náměstí přišli oslavit Mezinárodní den dětí.

„Pro rodiče je Den dětí příležitostí pro zamyšlení se nad společným soužitím se svými ratolestmi, nad jejich budoucností či pro prosté pohlazení těch nejmenších a jejich uchopení do láskyplné náruče. Vždyť co jiného než děti náš život obohacují a dělají svět krásnějším a smysluplnějším,“, nechala se slyšet bývalá kantorka Alena Kraváčková (83). 

Kluci a holky mohli zažívat dětských svátek také v kině Hvězda, kde zhlédli filmy Jak vycvičit draka 3 a Aladin.