Na cyklisty jsme čekali na kopci Čupy mezi Vlčnovem a Dolním Němčím. Za chvíli jsme uviděli blikající doprovodné vozidlo, které jelo před pelotonem, v čele 10násobný mistr světa pan Josef Zimovčák na vysokém kole a hned za něj jsme se zařadili my. Za námi šlapalo dalších 200 cyklistů, které jsme společně doprovodili k naší škole, kde bylo připraveno občerstvení. Přivítaly nás děti z družiny, mateřské školy i ostatní zájemci a všichni společně jsme si mohli poslechnout cimbálovku v podání žáků naší ZUŠ.

Do Hradiště dorazil peloton cyklistů v čele s mistrem světa Josefem Zimovčákem. Zastávka na nádvoří Reduty. Stanislav Dufka (třetí zprava), Radek Bartoníček (druhý zprava).
Do Hradiště dorazil peloton cyklistů v čele s mistrem světa Josefem Zimovčákem

Během deseti etap, tedy od 2. do 12. června 2021, podporovatelé projektu ujedou 1 264 km a projedou přes 330 vesnicemi a městy. Každá etapa startuje na předem stanoveném místě a jede se podle itineráře k dalšímu městu nebo vesnici, kde je asi 30minutová přestávka v jízdě. Posléze se pokračuje vždy až do cílového města každé etapy.

Nevyhrává nejrychlejší, ale ten, kdo dojede celý, zdravý, veselý a odnese si dobrý pocit s nezapomenutelným zážitkem. Ten, kdo chtěl přispět na podporu projektu finanční částkou, mohl vložit do zapečetěné pokladničky nebo nákupem věcí u stánku pořadatelů. Jednalo se o věci „které pomáhají“ (trička, ponožky, náramky, reflexní pásky a další). Všem dárcům děkujeme!

Giro de Pivko - 47. ročník.
Recesistický peloton Giro de Pivko opět šlápl do pedálů. To musíte vidět

A o čem všem to je?

O pomoci: pouhá účast je také pomocí.

O pohybu: dobrá fyzická připravenost je základem pro zdolání jakékoli nenadálé překážky.

O poznání: zájem o prezentaci v obcích, městech či regionech, kudy peloton projíždí, je projevem soudržnosti s celým projektem.

O přátelství: obsah tohoto slova je bez komentáře. Osobní zájmy vždy ustoupí před zájmy celku.

O radosti: úsměv na tváři a pozitivní energie je hnací silou pelotonu. Osobní emoce nejsou na místě.

O dojetí do cíle: dodržování veškerých pravidel bezpečného dojetí do cíle je nezbytností.

O důvěře: vzájemná důvěra je nezbytnost v jakékoliv kolektivní činnosti.

Autor: Michaela Ambrosová