„Už teď jsou do encyklopedie vloženy tisíce záznamů. Nové informace budou doplňovány průběžně,“ nechal se slyšet ředitel Knihovny B. B. Buchlovana Radovan Jančář, který je hlavním koordinátorem projektu. Podle něj je práce na encyklopedii nikdy nekončící činností.

„Vyhledávání je komfortní a velmi snadné. Protože není v lidských silách dostat všechny informace do encyklopedie najednou, budou tematické okruhy dále rozšiřovány v závislosti na možnostech a zapojení dalších autorů,“ uvedl mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

V Uherském Hradišti ve středu 22. listopadu dopoledne vztyčili vánoční strom. Jedná se o třináctimetrový smrk pichlavý, který pochází z ulice Zahradní na sídlišti Štěpnice.
Jak se bude jmenovat? Dnes se rozsvítí vánoční strom v Hradišti

Encyklopedie je soustavou navzájem propojených záznamů z různých oblastí historie města, tematicky členěných na osobnosti, události, ulice, objekty, stavby, areály či školy. Samozřejmostí je také obrazový materiál.

Pro její tvorbu vznikl kolektiv autorů zahrnující historiky, archiváře, knihovníky a IT odborníky.

Internetovou encyklopedii, která stála 85 tisíc korun, zřídilo město u příležitosti letošního 760. výročí od svého založení. K nalezení je na adrese encyklopedie.mesto-uh.cz.

Vánoční trhy v Uherském Hradišti. Ilustrační foto.
Vánoce ve městech: trhy, rozsvícené stromy, voňavé svařáky ale i bruslení