Frekventovaný chodník mezi dvěma bytovými domy se totiž v jednom místě propadá.

„Letos je to už podruhé. Na místě závady vznikla prohlubeň, která se stále zvětšovala. Jáma je nebezpečná nejen pro chodce, ale i děti na koloběžkách a další osoby. Zejména ve večerních hodinách, kdy je místo spoře osvětleno, tam několik lidí upadlo,“ postěžoval si Zdeněk Vintr, jeden z obyvatel sídliště. „Je dobře, že město po několikatýdenním váhání práci k odstranění závady zahájilo,“ dodal Vintr.

Nad závadou a možnými příčinami jejího opakování kroutí odborníci nechápavě hlavou.

„Domnívali jsme se, že by ji mohlo způsobit podemletí terénu. Kanalizace se ale nachází až čtyři metry pod povrchem, takže tuto příčinu budeme moci zřejmě vyloučit. Je teoreticky možné, že na povrch vyvěrá vřídlo spodní vody, to jsou však jen naše dohady. Jámu, která vznikla pod chodníkem, zavezeme kamením a tento materiál ještě zhutníme a zebetonujeme,“ sdělil Antonín Bureš z Hradišťských technických služeb (Hrates), které opravu zajišťují. Podle jeho vyjádření ale výsledek nemusí být trvale stoprocentní. „Pokud se závada znovu objeví, pak budeme muset nechat provést sondáž místa a zjistit, co opakovaný propad terénu způsobuje,“ dodal Bureš.

O vyjádření jsme požádali i zástupce městského úřadu, kteří mají financování opravy na starosti. „Výslednou cenu za opravu ještě neznáme, počkáme až na vyúčtování firmy, která ji provede. Do opravy se zřejmě zapojí i Slovácké vodovody a kanalizace, protože pod chodníkem se nachází i jejich zařízení,“ vysvětlila mluvčí hradišťské radnice Petra Vaďurová Zemčíková.

Související článek:

Oprava chodníku vázne, úředníky doposud nezajímala

ZDE>SI TAKÉ PŘEČTETE DALŠÍ AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZTÝDENÍKU SLOVÁCKÉ NOVINY

 

Chcete reagovat na uvedený článek? Pište nám e-mailem na adresu:oleg.kapinus@denik.cz