Soutěž vyhlašuje Slovácký deník ve spolupráci s Klubem kultury v Uherském Hradišti.

„Zatím nám dorazilo asi pětatřicet návrhů a stále přicházejí nové. Těšíme se na další inspirativní jména, uzávěrka je ve čtvrtek 30. listopadu v poledne,“ upozornila Markéta Macháčková z Klubu kultury.

Podle ní se o jméně vánočního stromu často radily celé rodiny a společný tip pak zaslaly do soutěže. „Někteří se inspirovali jeho vzhledem, původem, aktuálními společenskými tématy nebo mu chtěli dát jméno po svém potomkovi. Můžeme prozradit třeba tipy Šišáček, Štěpánek nebo Větvík,“ uvedla Markéta Macháčková.

Z tipů vybere jméno odborná porota, veřejnosti ho prozradí starosta města Stanislav Blaha při slavnostním rozsvěcení vánočního stromu v pátek 1. prosince v 17 hodin.

V předchozích třech letech nesly hradišťské vánoční stromy jména Marek, Naděje a Štístko.

Česko zpívá koledy v Uherském Hradišti, 14. prosince 2016.
Česko si opět zazpívá koledy i na Slovácku. Už dnes v 18 hodin
V Uherském Hradišti na Masarykově náměstí odstartoval starosta Stanislav Blaha letošní Vánoce rozsvěcením vánočního stromu jménem Štístko, které vybrali čtenáři Slováckého deníku.
Po Markovi a Naději svítí v Uherském Hradišti Štístko

Hradiště má vánoční strom, je to smrk ze Štěpnic

Denně kolem něj projížděly či chodily tisíce lidí bydlících na sídlišti Štepnice. Ještě ve středu 22. listopadu ráno zdobil zahradu rodinného domu v ulici Zahradní. O hodinu později už se tyčil na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Řeč je o třináctimetrovém smrku pichlavém, který bude symbolem letošních Vánoc ve slovácké metropoli.

Zatímco většinou se vánoční stromy poctivě vybírají, tento se nabídl doslova sám.

„Vlastník parcely požádal o pokácení stromu, a protože je krásný, tak jsme toho využili,“ prozradil mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

VÁNOČNÍ HRADIŠTĚ. Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti byl v sobotu nejenom mikulášský rej, ale i slavnostně rozsvícen a pokřtěn vánoční strom. Tisíce lidí se dočkaly toužebně očekávaného překvapení.
Vánoční strom v Uherském Hradišti nese jméno Naděje

Během následujících dnů bude smrk, který po usazení dosahuje výšky jedenáct metrů, nazdoben a v pátek 1. prosince dojde k jeho slavnostnímu rozsvícení.

„Bude to velkolepá podívaná,“ slíbil starosta města Stanislav Blaha.

Akce Rozsvěcení vánočního stromu začne v 16 hodin programem s názvem Vánoce s Pavlem Novákem, o hodinu později následuje slavnostní rozsvícení stromu s doprovodnou show, která se bude opakovat i v 17.30 hodin. 

Vánoční strom v Uherském Hradišti je druhým nejkrásnějším v kraji.
Uherskohradišťský Marek získal v soutěži více než 700 hlasů