Rekonstrukce, která zahrnuje také přebudování přilehlých veřejných prostor, měla být zahájena nejdříve v příštím roce. Letos však bude nejspíše možné zažádat o dotaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, která by měla činit necelých pět milionů korun.

Vedení města proto i ohledem na význam akce realizaci nového areálu uspíšilo, zastupitelstvo následně akci schválilo.

„Současný prostor je vzhledem k charakteru a stavu prvků zcela přežitý a ohrožuje bezpečnost návštěvníků. Město má poblíž sportovně-rekreační areál, který nám ostatní města mohou závidět a v jeho blízkosti by měl být také moderní a bezpečný skatepark,“ prohlásil uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha (ODS).

Členové aktivní zálohy cvičili v České Zbrojovce v Uherském Brodě od 18. do 20. dubna.
Dva mrtví a jeden zraněný. Aktivní záloha cvičila v České zbrojovce

Přesun výdajů z rozpočtu na rok 2019 do toho letošního a také výše nákladů se však nelíbí některým opozičním zastupitelům.

„Vadí nám, že město usiluje o realizaci skateparku i bez obdržení dotace. Tato investice podle nás není prioritní, nehledě na výši nákladů kolem devíti milionů korun,“ uvedl opoziční zastupitel Antonín Seďa (ČSSD).

Samotná lokalita je podle jeho slov problematická a peníze mohlo město investovat jinak, například postavit několik dětských hřišť. Koaličních zastupitelů jsou však toho názoru, že je potřeba jednat.

„Buď skatepark opravíme podle současných bezpečnostních norem, nebo jej zavřeme. Obhlédli jsme jich několik, levnější varianty byly méně bezpečné a příliš hlučné,“ osvětlil rozhodnutí vedení města místostarosta Ivo Frolec (ZVUK 2012).

Pokud město dotaci nezíská, je připraveno pokrýt výpadek v rozpočtu z rezervy na spolufinancování dotačních projektů, případně z přebytku hospodaření města. Pokud vše půjde podle plánu, měla by podle mluvčího radnice Jana Pášmy začít realizace v tomto roce, nejdříve ale musí proběhnout výběrové řízení.

MATĚJ MADĚRA