„Školka byla v minulých letech natolik přeplněná, že mnohé děti nemohli její pracovníci přijmout. To pochopitelně znamenalo velké potíže pro rodiče. Podobnou situaci jsem vyzkoušel na vlastní kůži,“ poznamenal jeden z rodičů, který před nedávnem řešil potíže s umístěním dítěte do mateřské školy v Hluku. Ten redakci požádal o zachování anonymity.

Nová přístavba zařízení, která bude v provozu pravděpodobně od září letošního roku, by měla letitý problém vyřešit. Tvrdí to ředitelka školky Lenka Habartová. „Vznikne tam nová herna s příslušenstvím pro čtyřiadvacet dětí. V souvislosti s rozšířením provozu přijmeme dva nové pracovníky. Osobně tuto změnu vítám, protože například minulý rok jsme museli odmítnout zhruba patnáct dětí. Podobná situace se v předešlých letech opakovala pravidelně,“ poznamenala ředitelka Habartová.

Nová třída vyřeší zásadní problém například také Bohumile Teplé z Hluku. „Konečně mi vezmou děti do školky. Potřebuji se vrátit do práce, takže zvýšení kapacity školky můj problém opravdu vyřeší. Vedu sice v Hluku klub maminek, kam mohou přijít rodiče s batolaty i staršími dětmi, toto sdružení však školku v žádném případě nenahrazuje,“ sdělila Bohumila Teplá.

Investici do výstavby uhradí město ze své pokladny. „Bohužel žádné dotace jsme na tento projekt nesehnali. Do přístavby školky tak sami investujeme celkem dva a půl milionu korun,“ vypočítal starosta Hluku Jan Šimčík.