Zástup lidí čekajících, až na ně přijde řada a budou si moct pochutnat na ovarové polévce, jitrnicovém i jelítkovém prejtu, podbradku, tlačence a škvarcích, se po poledni táhl ze dvorku návratím až k vratům. K trpělivosti je vybízelo nejen slunečné počasí, ale také tóny místní dechovky.

„Donesly se k nám zvěsti, že se máme připravit na extrémní poptávku, a tak jsme přípravy nepodcenili. Dobře jsme udělali, protože zvěsti nelhaly. Všechno jsme chystali ve čtyřech kotlech s jednodenním předstihem. Pomáhali všichni, manželky, děti, příbuzní,“ řekl Deníku Michal Míšek.

Počítání peněz z Tříkrálové sbírky v Charitě Uherské Hradiště.
Kde byli nejštědřejší? Výsledky Tříkrálové sbírky ve všech obcích na Slovácku

Na tlačenku podle jeho slov zpracovali zhruba 70 kilo kolen, do jitrnic a jelit 150 kilo vepřových hlav. „A do toho ještě šedesát kilo kůží a třicet kilo sypkých krup, kterých bylo po uvaření skoro metrák,“ dodal Michal Míšek.