Po vzoru svého programu totiž přijel do Zlínského kraje především nabádat k větší ekonomické spolupráci místních a amerických firem. Při návštěvě Uherského Brodu ocenil především baťovského ducha místních obyvatel.

„Jsem fascinován pracovitostí, nápaditostí a elánem místních lidí, což mi v mnohém připomíná Tomáše Baťu a utvrzuje mě to v přesvědčení, že je celý kraj prodchnut jeho odkazem. Byl jsem ale už předem na povahu místních upozorněn přítelem, který zde nějaký čas před pár lety pobyl a musím jeho slova jenom potvrdit,“ nešetřil chválou při návštěvě Uherského Brodu Stephen B. King.

Proč jeho kroky při poměrně krátké zastávce ve Zlínském kraji směřovaly právě do Brodu krátce vysvětlil tamní starosta Patrik Kunčar.

„Při nástupu do funkce řekl, že bych chtěl rozvíjet spolupráci českých a amerických firem, přičemž jej v našem regionu zaujala Česká zbrojovka. Právě tam také po krátkém radničním setkání míří a o jeho možné pomoci jsme se také bavili,“ prozradil Patrik Kunčar.

Stephen B. King je předním veřejným činitelem a podnikatelem, který vybudoval a později prodal firmu na výrobu chemikálií.

Založil také rodinný investiční podnik. Velvyslanec King vedl v letech 2007-2017 republikánskou stranu ve Wisconsinu.

V regionu a Uherském Brodě se ve středu 5. září ocitl vůbec poprvé a byla to pro město také vůbec první návštěva amerického velvyslance.

Slovácké slavnosti vína a Dny otevřených památek. Ilustrační foto z roku 2017.
Hudba, tanec, víno i zpěv. Hradiště čeká náročný víkend