Přebor v plavání se ve Zlíně konal vůbec poprvé. Závodit přijeli hasiči profesionální, dobrovolní i podnikoví. Soutěžili ve stylech prsa, znak, motýlek, volný i polohový způsob či ve štafetě.

„Zastoupení měli ve Zlíně jak muži, tak ženy. V prvenstvích rozhodovaly nejen desetiny, ale i setiny vteřiny,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.
Disciplíny byly rozděleny pro muže do čtyřiceti let, nad čtyřicet let a ženy. Dvě první místa získal ve své kategorii padesátiletý Ladislav Novák z Ostravy. „Plavání se věnuji odmalička. Receptem na kondici je minimálně dvakrát týdně v bazénu naplavat několik kilometrů,“ pousmál se člen Hasičského záchranného sboru podniku Moravské chemické závody.

Dva zlaté diplomy si odvezla ze Zlína i Zuzana Paulů z Hradce Králové. „Plavu rekreačně, byla to spíš náhoda. Ale přiznávám, že tentokrát jsem trénovala. Asi měsíc téměř denně,“ sdělila Paulů, která byla jednou ze čtyř odvážných závodnic ženského pohlaví. Speciální cenu za účast dostal potom od organizátorů zlínský závodník Luboš Navrátil, který má přes šedesát let.