To a ještě mnohem více čekalo v pátek večer na děti, jejich rodiče a prarodiče, jenž zamířili do areálu Kovozoo ve Starém Městě. Ten se na pár hodin proměnil v režii společnosti REC Group ve strašidelnou zahradu.

A nebyl to nějaký špatný sen se v ní ocitnout a procházet se jí, ale skutečnost. Už při vstupu do areálu jukaly na víc než tisícovku postupně přicházejících návštěvníků pirátky z lodi Naděje, v zahradě se to hemžilo vodníky, strašidly, čarodějnicemi, čerty, upíry a roztodivnými pohádkovými bytostmi. Jak by ne. Vždyť kromě těch podivuhodných bytostí z řada pořadatelů, u nichž mohly děti plnit za sladké odměny nejrůznější úkoly, mezi ně zapadlo téměř pět stovek dětí i dospělých, přestrojených do kostýmů podivuhodných pohádkových bytostí.

„Naší snahou bylo především docílit té pravé halloweenské atmosféry. Nechtěli jsme návštěvníky vyděsit a strašit, ale naším přáním bylo, aby si to u nás užily všechny generace. Dětí, rodiče i jejich prarodiče. A to se maximálně povedlo," pochvalovala si akci marketingová manažerka společnosti REC Group Petra Benešová.

V souvislosti s akcí Strašidelná zahrada byla vyhlášena soutěž o nejpovedeněji a nejzajímavěji dýni, kterou mohli lidé vytvořit doma a přinést ji do zahrady Kovozoo s sebou. „Chtěla jsem udělat nějakým dýňovým strašidýlkem radost dcerkám Anetce, Natálce ale i manželovi, tak jsem za osmdesát korun koupila v obchodě dýni a vytvořila z ní v průběhu pěti hodin čerta. S ním jsme se tu prezentovali," pochlubila se Alena Maňáková z Uherského Hradiště. To ještě netušila, že za pár hodin bude její vyřezávaná dýně ohodnocena porotci jako nejkrásnější. Na pomyslném stříbrném stupínku skončil dýňový výtvor rodiny Svobodové a třetí příčka patřila Tobiáši Brežňákovi.

„V soutěži O nejkrásnější podzimní výzdobu zvítězila MŠ Horní Lhota před Školní družinou ze ZŠ Pozlovice. Na třetím místě skončila MŠ Luhačovice," sdělil výsledky dalšího tvořivého klání Jakub Schmid, jeden ze strůjců Strašidelné zahrady.

Na tvůrce těch nejpovedenějších výtvorů z oranžovožluté zeleniny, která neslouží jenom k výrobě kompotů, ale i dalších soutěží čekaly poukazy k noclehu na lodi Naděje, poutavé knížky z Knižního klubu, silikonové náramky a řada dalších cen.

V areálu Kovozoo nechyběly ani stánky s netradičním občerstvením a osvěžujícími nápoji. Ty nealkoholické si mohly dopřát děti, alkoholické dospělí, kteří měli pro strach uděláno.